Преди Великден: 33 храма в област Перник и 6 места за настаняване са проверени от пожарникарите, които не са констатирали нарушения

В навечерието на великденските празници служители на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“-Перник са проверили 33 църкви и 6 места за настаняване, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР-Перник.

Акцент в проверките е била организацията за пожарна безопасност, осигуряване на условия за успешна евакуация, наличието на пожаротехнически средства за първоначално гасене, обезопасеността на местата за палене на свещи и други. Нарушения не са констатирани. Дадени са указания за ограничаване на предпоставките за възникване на инциденти, както и за стриктно спазване на правилата и нормите за безопасност.

Дежурни екипи на пожарната са в денонощна готовност да реагират при спешни случаи. Телефонът за връзка е 112.

Спазвайте правилата за пожарна безопасност!

Когато сте у дома: Поставяйте горящи свещи само на безопасни места, върху негорими подложки на разстояние от горими материали. Пазете косата и дрехите си, когато палите свещ. Употребявайте свещи на недостъпни за деца и домашни любимци места. Когато излизате от дома, се убедете, че не сте оставили горящи свещи.

На обществени места: Мислете за своята безопасност и тази на хората около вас. Пазете косата и дрехите, когато палите или пренасяте свещ. Не изхвърляйте безразборно горящи свещи и клечки кибрит.

При влизане в обществена сграда обърнете внимание на схемата за евакуация. Запомнете пътя, по който сте влезли, и местата на противопожарните уреди.

При инцидент запазете самообладание и без блъскане се насочете към изходите. Ако е задимено, покрийте устата и носа си с кърпа или дреха и се движете ниско до земята.

В случай на евакуация следвайте указанията на персонала и на пристигналите противопожарни екипи. Помогнете на жените и децата да напуснат първи мястото на инцидента.
При необходимост окажете първа помощ на пострадалите или уведомете противопожарните екипи за тяхното местонахождение.

Виж също...

Loading...