Храм “Свети Николай Мирликийски” в село Кривонос е отворен за празниците, а на Велика събота отец Кръстьо ще отслужи литургия

Храмът “Свети Николай Мирликийски” в брезнишкото село Кривонос е отворен покрай великденските празници, съобщи за Zapadno.com Пепи Рангелов.

На Велика събота (23 април) в храма ще пристигне отец Кръстьо от София, която ще отслужи литургия. Богослужението ще започне в 23:30 часа, когато всички жители и гости на Кривонос ще са добре дошли в светата обител. Местните хора от селото са благодарни на отец Кръстьо, който ежегодно за Великден пристига в храма да отслужва литургия.

Храмът е изграден в периода 2003 – 2004 година. Осветен е на 9 май 2004 година от Знеполския епископ Николай. Изографисването е направено в периода 2004 – 2005 година. Стенописите и иконостаса са дело на Владимир Аврамов, Стоян Божилов, Васил Мишев, Стоян Миков и Иван Скрабин. Тези факти свързани с Божия дом са записани до входа му. В храм “Свети Николай” се съхранява частица от мощите на Светеца.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...