Жители на няколко села в Брезнишко изпълниха храма в село Гърло за великденска служба, след което се извърши лития на фона на камбани

Богослужение беше отслужено в храм “Свети Иван Рилски” в брезнишкото село Гърло за Великден, съобщиха за Zapadno.com от Църковното настоятелство към светата обител.

Късно снощи службата е събрала в храма жители от Гърло, Видрица, Муртинци и други населени места в района. “Вече втора година ние, жителите на село Гърло, се радваме на ремонтираната и обновена църква в селото, която дълги години беше затворена за посетители. В навечерието на Великден християните от село Гърло и околните села се стекохме към храма за празнична великденска служба. Болшинството от присъстващите бяха млади хора. Службата беше извършена от отец Константин и послушници. Извършена беше и лития около храма на фона на великденски камбани, прозвучали от запис. Предстои да се събират дарения за закупуването на истинска камбана. Службата създаде непотворимо и приповдигнато празнично настроение”, споделиха за Zapadno.com от Църковното настоятелство към храм “Свети Иван Рилски”.

Снимка: Църковното настоятелство към храм “Свети Иван Рилски”

Виж също...

Loading...