Читалищата на селата Долна Секирна, Сопица и Садовик се завръщат с награди от регионален конкурс за традиционна великденска трапеза

За първи път читалища от община Брезник се включиха в Регионалния конкурс за традиционна великденска трапеза “Червен, червен Великден”, съобщиха за Zapadno.com от народно читалище “Отец Паисий-1927” в радомирското село Извор.

Конкурсът се проведе на Светли понеделник в центъра на радомирското село и е десети юбилеен. Участие в него взеха 17 групи от областите Перник и Кюстендил, както и от град София. Сред участниците бяха читалищата на няколко села в Брезнишко. Със свои трапези за Великден се представиха народно читалище “Иво Войвода-1928” в село Долна Секирна, народно читалище “Светлина-1932” в село Сопица и народно читалище “Дебелец-1932” в село Садовик.

Най-високото отличие от конкурса – първа награда, плакет златно яйце и парична сума спечели читалището на село Долна Секирна. “Този плакет, представляващ златно яйце, е изработен в нашето читалище. Наградата е за цялостно представяне на групата”, споделиха от народно читалище “Отец Паисий-1927”.

Награда за традиционна великденска погача – диплом, плакет и предметна награда спечели читалището на село Сопица. За традиционни великденски козунаци, приготвени и представени от читалището на село Садовик, бяха присъдени диплом, плакет и предметна награда.

“Всички участници в конкурса останаха безкрайно доволни”, добавиха още от народно читалище “Отец Паисий-1927”.

Виж също...

Loading...