Земеделските земи от държавния фонд в Брезнишко отново са най-скъпи от общините в областта или 41 лева на декар за стопанската 2022/2023 година

Министърът на земеделието откри процедура за провеждане на търг за отдаване под наем или аренда на свободните земеделски земи от държавния поземлен фонд в страната за стопанската 2022/2023 година. Чрез заповедта е определена и началната тръжна цена на земите, научи Zapadno.com.

Началната тръжна цена на свободните земеделски земи от държавния фонд за едногодишни полски култури и многоодишни фуражни култури – житни, бобови и техните смеси за община Брезник е 41 лева на декар. Това е най-високата цена от всички общини в област Перник. За ливадите началната тръжна цена ще започва от 8 лева на декар, а за пасищата и мери в Брезнишко – 7 лева на декар.

За стопанската 2022/2023 година свободните земеделски държавни земи в Трънско за едногодишни полски култури и многоодишни фуражни култури ще се отдават под наем или аренда с начална цена 28 лева за декар. Ливадите пък ще се отдават под наем или аренда от 8 лева на декар. Началната тръжна цена за свободните пасища и мери в община Трън е 7 лева на декар.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...