Заплатата на кмета на Брезник става 2 237 лева, а тази на кмета на Ноевци вече ще е 1 194 лева + допълнително възнаграждение

Две докладни, свързани с възнаграждения на кметове в община Брезник, разглеждаха брезнишките общински съветници на провелото се на 21 април заседание на Общинския съвет, предаде репортер на Zapadno.com.

На заседанието си съветниците приеха решение, с което се утвърждават трудовите възнаграждения на кметовете на община Брезник и кметството в Ноевци. Основание за промяната е увеличението на минимална работна заплата от 1 април 2022 година, която вече е 710 лева. Според решението на местната власт основните заплати на двамата управници се увеличават с 10 процента, като отделно се начисляват допълнителни надбавки. При формиране на заплатата на кмета на община Брезник и кмета на село Ноевци се запазва досега действащия модел за заплащане на допълнително месечно възнаграждение в рамките на 1 % върху основната заплата за трудов стаж на същата или със сходен характер на работа.

Промяната е по предложение на кмета на Община Брезник. Финалното решение е взето от Общинския съвет и вече основната месечна заплата на кмета на Брезник ще е 2 237 лева, а тази на кмета на Ноевци ще е 1 194 лева.

Отделна точка в дневния ред на заседанието беше посветена на решение, с което се определя още едно допълнително възнаграждение на кмета на Ноевци. То е свързано с постигнати резултати от дейността му през 2022 година. За него е отреден бонус от 700 лева, които са налични в бюджета, след като Общината е формирала икономии от средствата за заплати.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...