Църногорският манастир отбелязва 6 години от пристигането на копие на чудотворна икона с образа на Пресвета Богородица

В началото на месец май се навършват 6 години от интронизацията на иконата на Пресвета Богородица “Всецарица” в Църногорския манастир “Свети Свети Безсребреници Козма и Дамян” над брезнишкото село Гигинци, предаде репортер на Zapadno.com.

В чест на иконата в манастира са предвидени всенощно бдение, литургия и лития. На 1 май (Томина неделя) от 19:00 часа ще бъде дадено началото на всенощното бдение. На 2 май (понеделник) от 9:30 часа щв бъде отслужена празнична света литургия. В
11:00 часа ще започне лития с иконата на Пресвета Богородица “Всецарица”.

Копие на чудотворната икона на Божията Майка “Всецарица” се намира в Църногорския манастир над село Гигинци от 2 май 2016 година. Оригиналът е в съборния храм на Ватопедския манастир в Света гора. Образът на Божията Майка “Всецарица” (“Пантанаса”- на гръцки език) има удивителната способност и специалната благодат от Бога да помага на страдащи от злокачествени заболявания, на измъчвани от нечисти сили, а напоследък и от наркотични зависимости. За този особен дар и на копия на иконата свидетелстват много изцеления, станали в Гърция, Русия, България и другаде, обичайно последвали след прочитане на молебен канон на Пресвета Богородица пред Нейната икона “Всецарица”.

Снимка: Областна администрация-Перник – пресцентър (архив)

Виж също...

Loading...