Детски танцов състав “Граовчета” и танцова формация “БрезиЯна” с награди от националния танцов фестивал “Утринна звезда”

С втори места от фестивал са се завърнали в Брезник танцьорите, които брезничанката Яна Кираджиева води, научи Zapadno.com.

На 1 май в град Перник се е състоял националния танцов фестивал “Утринна звезда”. Участие в него са взели детски танцов състав “Граовчета” и танцова формация “БрезиЯна” към сдружение “БрезиЯна”. Детският танцов състав е представил пред журито и публиката Дунавско хоро, а танцовата формация е изиграла Гергебонарско хоро и Дайчово – танц разработка.

За представянето си “Граовчета” са били наградени с 2-ро място във възрастовата група 8 – 12 години. С второ място е удостоена и танцова формация “БрезиЯна” във възрастовата група за участници над 25 години. “Танцувайте и спортувайте!!! Щастието е движение 💃🕺❤️“, коментира след представянето ръководителят на състава и формацията Яна Кираджиева.

Танцова формация “БрезиЯна” към сдружение “БрезиЯна” е спечелила и награда за 2-ро място от фестивала “Ритъмът в сърцето ми”, който се е провел на 16 април в столичната зала “Триадица”. Формацията е участвала в събитието във възрастовата категория за участници над 30 години и е представила Гергебонарско хоро и Створнато хоро, поясни ръководителят на състава Яна Кираджиева.

Колажи: Яна Кираджиева

Виж също...

Loading...