Хоротека пред брезнишкото читалище ще подпомогне каузата за набиране на средства за лечението на 3-годишната Цвети

Танцов клуб “Калина” и децата от съставите към брезнишкото народно читалище “Просвещение-1870” организират хоротека на открито под мотото “Заедно за Цвети”. Хоротеката ще се състои на 8 май (неделя) от 11:30 часа пред читалището в Брезник, съобщиха организаторите.

Чрез хоротеката ще се наберат средства за подпомагане лечението на 3-годишната Цветелина Цанкова от Брезник. Тя страда от бъбречно заболяване. Налага се бъбречна трансплантация, за да може детето да се излекува. Трансплатацията ще бъде извършена в Турция, а донор ще бъде таткото на детето. Сумата за лечението на Цвети е 22 хиляди евро и е непосилна за семейството.

По време на хоротеката пред читалището ще бъдат разположени дарителски кутии, в които всеки ще има възможността да пусне паричнаната сума, с която разполага в помощ на Цвети и нейното оздравяване.

Към каузата “Заедно за Цвети” ще се включат и танцова формация “БрезиЯна” към брезнишкото сдружение “БрезиЯна”, както и танцова формация “ШарениЯ” и самодейният танцов състав към народно читалище “Светлина-1932” в село Сопица. “🍀 Нека с танц, настроение и позитивна енергия, да сътворим чудото и да помогнем на едно усмихнато дете в нужда”, призоваха от брезнишкото читалище.

Разкрита е банкова сметка, чрез която всеки, който желае може да подпомогне с дарение набирането на средства за операцията.

Банкова сметка

титуляр Цветелина Драганова Цанкова

IBAN BG31BPBI79474064298701

BIC BPBIBGSF

Юробанк България

Снимка: народно читалище “Просвещение-1870”

Виж също...

Loading...