За директор на Общинския исторически музей в Трън се яви един кандидат, който ще трябва да защити концепция и да събеседва с комисия

Един е кандидатът за директор на Общинския исторически музей в Трън, става ясно от протокол за допуснатите и недопуснатите кандидати за длъжността, публикуван на сайта на Общината.

Кандидатът Росен Иванов е представил всички документи, които се изискват в обявения конкурс. Според протокола документите са в съотвествие с обявените минимални и специфични изисквания за длъжността. Конкурсната комисия, което е съставена от единия заместник-кмет на община Трън, секретаря и юриста на общинската администрация, е обявила, че няма недопуснати до процедурата кандидати.

Допуснатият кандидат ще трябва да се яви на 16 май в заседателната зала на Община Трън, за да защити писменна концепция, свързана с дейността и развитието на музея за период от 5 години. Освен това комисията ще събеседва с Росен Иванов.

Преди 2 години – през 2020 година, Общината отново беше обявила конкурс за заемане на същата длъжност. През есента на 2020 година стана ясно, че кандидатите не отговарят на изискванията и тогава предстоеше обявяването на нов конкурс. Сегашният конкурс за директор на Общинския исторически музей беше обявен по-рано тази година. Сред изискванията, които Община Трън обяви, са професионален 3-годишен опит и висше образование.

Виж също...

Loading...