За трети път сцената на Бърдото ще се изпълни с хора за фестивала на детското творчество “Видовденчета”

Третото издание на фестивала на детското творчество “Видовденчета” ще се проведе на 18 юни тази година, научи Zapadno.com.

Идеята на събитието е да се провежда около средата на месец юни, в удобен уикенд преди Видовден, затова през 2022 година фестивалът е насрочен за предпоследната събота от юни. Право на участие в предстоящото събитие имат деца от 6 до 18 години, като всички участници трябва да са придружени от родител, настойник, учител или творчески ръководител.

В регламента са включени различни разновидности на фолклора, атрактивни спортове, съвременни изкуства и науки и иновации. Крайният срок за изпращане на заявки за участие е до 30 май, а всички изменения, подадени в заявката, трябва да се направят не по-късно от 13 юни. Събитието ще се проведе на откритата сцена на Бърдото над Брезник.

Организатори са Училищно настоятелство “Васил Левски” с помощта на брезнишкото средно училище, Община Брезник, народно читалище “Просвещение-1870”, Общински исторически музей-Брезник, Държавно горско стопанство-Брезник и други, става ясно от правилник за провеждане и участие във фестивала.

Творческото събитие се подкрепя и от мината в Брезник чрез Договора за сътрудничество между “Асарел-Инвестмънт” и Община Брезник, както вече беше обявено от Общината в средата на месец април.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...