Неделната хоротека пред брезнишкото читалище в подкрепа на 3-годишната Цвети събра над 2 хиляди лева и 10 евро – СНИМКИ

Десетки танцьори от танцовите състави в Брезнишко се включиха в благотворителната хоротека “Заедно за Цвети”, която се проведе пред народно читалище “Просвещение-1870” в град Брезник, предаде репортер на Zapadno.com.

Благотворителната инициатива стартира 30 минути преди 12 часа и събра брезничани и гости на града на хоро. Хоротеката се организира от брезнишкото читалище и е в подкрепа на кампанията за набиране на средства за операция на 3-годишната Цвети Цанкова от Брезник. Детето страда от бъбречно заболяване и се налага бъбречна трансплантация, за да може то да се излекува. Трансплатацията ще бъде извършена в Турция, а донор ще бъде таткото на Цвети.

На хоротеката със свои танцови умения се доказаха танцьорите от клуб за народни танци “Калина” и детският танцов състав към народно читалище “Просвещение-1870”, танцова формация “БрезиЯна” към брезнишкото сдружение “БрезиЯна”, както и танцова формация “ШарениЯ” и самодейният танцов състав към народно читалище “Светлина-1932” в село Сопица. Част от зрителите също се хванаха ръка за ръка на хорото, а между хороводните изпълнения звучаха и песни, които Милена, Васко и Цвети от читалището на Брезник изпълниха.

По време на благотворителната инициатива, около танцуващите беше разположена дарителска кутия, в която всеки можеше да подпомогне събиране на средства за лечението на 3-годишната Цвети. В края на мероприятието танцуващите си направиха снимки за спомен, а секретарят на читалището в Брезник Борис Борисов предложи хоротеката да се превърне в ежемесечно събитие.

След приключване на инициативата комисия с членове Яна Кираджиева, Милена Борисова и Кристиян Ивайлов отвори и преброи събраните в кутията дарения. Сумата, която е събрана по време на хоротеката е в размер на 2 136 лева и 45 стотинки, както и 10 евро. Даренията бяха предадени на семейството на Цвети Цанкова.

Разгледайте снимки от благотворителната неделна хоротека в Брезник:

Виж също...

Loading...