Малката Цвети от Брезник ще отпътува за операция в Турция, семейството и е възхитено от помощта на хората

3-годишната Цвети Цанкова от град Брезник ще замине за операция в Турция. Добрата новина съобщиха специално за Zapadno.com бащата и майката на детето.

Цвети Цанкова страда от бъбречно заболяване и се налага бъбречна трансплантация, за да може то да се излекува. Трансплатацията ще бъде извършена в Турция, а донор ще бъде таткото на Цвети. През последните няколко седмици брезничани и гости на Брезник обединиха усилията си и подпомогнаха каузата за набиране на средства за операцията на детето, която е непосилна да бъде заплатена от семейството.

Вчера в центъра на Брезник се проведе благотворителна хоротека “Заедно за Цвети”, която събра над 2 000 лева дарения. Прочетете още по темата в публикацията: Неделната хоротека пред брезнишкото читалище в подкрепа на 3-годишната Цвети събра над 2 хиляди лева и 10 евро – СНИМКИ. Парите бяха предадени на семейството лично от секретаря на брезнишкото читалище и представител на комисията, отворила и преброила даренията от дарителската кутия.

При предаване на средствата родителите на детето споделиха пред репортер на Zapadno.com, че необходимата сума за лечението вече е събрана и предстои да отпътуват за Турция. В съседната ни държава семейството ще бъде около месец, през който ще се извърши операцията. “Благодарим на всички, които са дали и са съпричастни към нас. От сърце им благодаря. Освен благодарности друго не мога да кажа”, каза бащата Драго и изрази надежда всичко да е наред при операцията. Майката на Цвети – Рени, също е благодарна на брезничани и хора от други места, които са се включили в каузата. “Наистина много хора се отзоваха и бързо се събраха парите, почти за две седмици. Много съм благодарна на всички”, каза майката Рени. Бащата Драго не е замислял и секунда да стане донор на детето си. “Щом е за детето всичко си давам”, каза той.

Снимка: средно училище “Васил Левски” – Брезник

Виж също...

Loading...