Младежки противопожарен отряд от община Трън ще премери сили с отбори от Перник и Радомир на регионално състезание, което ще се проведе на 10 май

На 10 май от 10:00 часа на стадион “Металург“ в пернишкия квартал “Изток” ще се проведе ХХII областно състезание на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР-Перник.

Организатор е Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”-Перник в партньорство с Регионално управление на образованието-Перник и Областна администрация-Перник. Право на участие в състезанието имат отборите класирали се на първо място в проведените общински състезания на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“.

В Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”-Перник са регистрирани заявки за участие от три отбора – представители на общините Перник, Радомир и Трън. Отборите се състоят от по 10 състезатели. Възрастовата граница за участие на състезателите е от 12 до 16 години.

Състезанието включва две спортни дисциплини: “Бойно разгръщане на състезателна пътека” и “400 метра щафетно бягане с препятствия”. Състезанието се провежда с цел повишаване физическата дееспособност на младежите и развиване на практически умения и готовност за правилни действия при пожари, стихийни бедствия и аварии.

Въз основа на резултатите в двете състезателни дисциплини се определя първенец в комплексното класиране, който ще представлява област Перник в републиканските състезания на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“.

Награждаването на отборите и закриването на състезанието – около 12:00 часа.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...