Младите огнеборци от Трън спечелиха 2-ро място на регионалното състезание на младежките противопожарни отряди – СНИМКИ

Младежкият противопожарен отряд към средно училище “Гео Милев” в град Трън спечели второ място на XXII-то областно състезание на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“. Учениците, които съставиха отбора, бяха наградени от Кристиян Митков, който днес е в ролята на областен управител на област Перник по случай инициативата “Мениджър за един ден”, предаде репортер на Zapadno.com.

След двугодишно прекъсване заради пандемията от коронавируса регионалното състезание отново се проведе, а домакин беше стадион “Металург” в пернишкия квартал “Изток”. Участие в надпреварата взеха отбори от общините Трън, Перник и Радомир. Жребрий определи поредността на явяване за участие на отборите. Младите огнеборци се състезаваха в две спортни дисциплини, а представянето им беше оценявано под зорките погледи на пожарникари.

В продължение на около 2 часа трите отбора се състезаваха на стадиона. Около обяд приключиха състезанията за младите огнеборци и бяха обявени резултатите. На трето място с общ актив от 900 точки беше отборът на младежки противопожарен отряд към средно училище “Свети Свети Кирил и Методий” в град Радомир. На второ място с общ актив от 990 точки се класира младежкият противопожарен отряд към трънското средно училище “Гео Милев”. Учениците бяха наградени с купа за второ място, медали и грамоти. На първо място с актив от 1 045 точки е класираха отборът на 12-то основно училище “Васил Левски” в град Перник. Победителите на първо място ще представят региона на републиканско състезание за млади огнеборци, което ще се проведе през месец юни в курортен комплекс “Албена”.

Наградите бяха осигурени от областния управител на област Перник Кирил Стоев, който отправи поздрав към участниците. “Искам да ви благодаря за организирането на това състезание от Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”. Искам да благодаря на всички участвали. Надявам се догодина да има повече училища от територията на областта, да се включи и училище от община Брезник, за да има по-голямо съревнование. Пожелавам успех на победителите. Да представят достойно област Перник и да се върнат със златно отличие от националното състезание”, каза Кирил Стоев.

Организатор на състезанието е Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”-Перник в партньорство с Регионално управление на образованието-Перник и Областна администрация-Перник.

Разгледайте снимки от регионалното състезание за млади огнеборци, които обективът на Zapadno.com засне:

Виж също...

Loading...