На 18 май от 9 до 17 часа Брезнишко ще остане без обществен транспорт заради протеста на автобусните превозвачи

Уведомление от Конфедерацията на автобусните превозвачи е получил кметът на община Брезник, съобщават от общинската администрация.

Във връзка с обявените протестни действия на транспортните работници на КНСБ и “Подкрепа”, на работодателските организации и браншовите организации в транспорта, на 18 май от 9:00 до 17:00 часа транспортните фирми, извършващи превоз па пътници на територията на общината, ще бъдат възпрепятсвани да изпълнят възложените им маршрутни разписания от общинската, областната, междуобластната и републиканската транспортни схеми, пише в уведомлението до кмета на Брезник. Такова уведомление са получили и кметовете на други общини в страната като например Драгоман, Костинброд, Димитровград и други.

“Протестните действия са във връзка с тежката икономическа ситуация, в която се намираме и невъзможността да обслужваме възложените ни маршрутни разписания, в следствие на високите цени на горивата, невъзможността да заплащаме полагащите се трудови възнаграждения на служителите ни, липсата на субсидиране на слабонаселените места, които не попадат в обхвата на Наредба, и включването им в нейния обхват и срещу намерението за разширяване обхвата и увеличаване на цената на тол-системата”, пише председателят на Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова в писмото-уведомление.

Специално за Zapadno.com от автобусен транспорт “Кракра” – фирмата, която извършва превозите на пътници от Перник за Брезник, Брезнишко и трънското село Лялинци, потвърдиха, че утре от 9 до 17 часа бусовете няма да се движат по разписанията.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...