Брезник ще отбележи празника на славянската азбука, българската просвета и култура с шествие и програма пред читалището

Тържествено отбелязване на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност ще се проведе на 24 май в град Брезник, предаде репортер на Zapadno.com.

След прекъсване от 2 години традиционното шествие с ученици от община Брезник отново ще се проведе в чест на празника на 24 май. Шествието ще тръгне в 10:30 часа от двора на средно училище “Васил Левски”, ще премине по част от главните улици в Брезник и ще завърши пред народно читалище “Просвещение-1870”. В него участие ще вземат ученици и учители от двете учебни заведения в Брезник и Ноевци.

В 11:00 часа на пространството пред местното читалище ще започне тържествена програма по отбелязване на Деня на славянската азбука, българската просвета и култура. Програмата ще стартира с издигане на знамената на Община Брезник, Република България и Европейския съюз под звуците на българския химн. Пред жители и гости на Брезник ще бъдат наградени отличници-абитуриенти, както и учители и просветни дейци по решения на педагогическите съвети и читалищните настоятелства. Участие със свои изпълнения в програмата ще вземат средно училище “Васил Левски”, основно училище “Христо Смирненски”, детска градина “Брезица” и народно читалище “Просвещение-1870”, поясни за Zapadno.com заместник-кметът на община Брезник Мария Добревска.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...