Лекарската комисия за деца със специални образователни потребности и хронични заболявяния за област Перник ще работи от 20 май от 12 до 14 часа

Проблемът с лекарска консултантивна комисия за деца със специални образователни потребности и хронични заболявяния за област Перник е разрешен. Това стана ясно по време на извънреден брифинг в Областна администрация-Перник, предаде репортер на Zapadno.com.

Областният управител на област Перник Кирил Стоев събра на извънредното заседание управителят на Диагностично-консултативния център доктор Евгени Михайлов, директорът на Районната здравноосигурителна каса доктор Йорданка Александрова и директорът на Регионалния център за подкрепа на процеса на приобщаващо образование Йорданка Георгиева. “Буквално в рамките на един ден всички институции, които са на масата, показахме че работейки заедно, можем да постигнем целта и нужния резултат. Ежедневно се сблъскваме с проблеми, които не са решавани с години, с месеци. Проблемът с детската лекарска консултантивна комисия също е от няколко месеца. Още в първия ден, в който разбрах за него се предприеха нужните мерки и за няколко дни с общи усилия беше разрешен. Затова и днес се събрахме на този брифинг и искам чрез медиите тази информация да достигне до жителите на областта. Хората да бъдат спокойни, че децата им ще получат нужните документи и вече има къде да ги подадат в срок. Не е необходимо да се ходи до София, до други детски лекарски консултантивни комисии, така че всичко ще се осъществи на територията на град Перник. Детската комисия ще бъде в ДКЦ-1, при доктор Михайлов”, каза областният управител Кирил Стоев.

До края на месеца лекарската комисия за деца със специални образователни потребности и хронични заболявяния ще работи от 20 до 27 май, с изключение на събота и неделя, както и 24 май, от 12 до 14 часа. “От 1 юни вече ще трябва да звъннат, за да уточним кой ден. Да кажем например вторник или сряда, пак ще бъде от 12 до 14 часа. Веднъж при натоварване и при необходимост от удължаване на работното време, това вече лесно ще се промени. Като да кажем ще сложим още един ден и ще се гледа самата натовареност на комисията”, поясни управителят на Диагностично-консултативния център доктор Евгени Михайлов.

Виж също...

Loading...