Всеотдайният преподавател от Брезник Савка Борисова със специална награда от Синдиката на българските учители

Преподавател от брезнишкото училище е сред наградените от нациолния конкурс “Учител на годината”, видя Zapadno.com.

На 19 май в столичния хотел “Балкан” Синдикатът на българските учители проведе заключителния етап на XXV национален конкурс „Учител на годината“, в които бяха номинирани над 90 учители и директори в десет направления: Предучилищно възпитание и подготовка; Начално образование; Хуманитарно; Природо-математическо; Изкуства и спорт; Професионално образование; Директори и помощник-директори; Възпитателна работа, извънкласни и извънучилищни дейности, училищни психолози и педагогически съветници; Млади учители; Учители-наставници. Двадесет от номинираните съвременни будители бяха удостоени със званието „Учител на годината”, а останалите получиха специалната награда на председателя на организацията.

В тържествената церемония по награждаването на най-достойните учители на България взеха участие председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева, министърът на образованието и науката Николай Денков, кметът на Столична община Йорданка Фандъкова и други, съобщиха от синдикалната организация.

Класният ръководител на учениците от II “а” клас в средно училище “Васил Левски” Савка Борисова е наградена със специалната награда на председателя на Синдиката на българските учители.

Снимка: Савка Борисова

Виж също...

Loading...