Дузина абитуриенти-отличници от училището в Брезник ще бъдат наградени за Деня на славянската азбука, българската просвета и култура

Абитуриенти-отличници, учители и читалищни дейци ще бъдат наградени по време на тържественото отбелязване на Деня на славянската азбука, българската просвета и култура в град Брезник, предаде репортер на Zapadno.com.

Програмата за 24 май, когато се отбелязва празникът на славянската азбука, българската просвета и култура, ще стартира от 11 часа пред местното читалище. Събитието ще бъде съпътствано от шествие, което ще стартира малко по-рано от двора на гимназията. Прочетете още по темата в публикацията: Брезник ще отбележи празника на славянската азбука, българската просвета и култура с шествие и програма пред читалището.

По време на тържественото честване в Брезник ще бъдат наградени 12 абитуриенти-отличници от випуск ‘2022 на брезнишкото средно училище “Васил Левски”. Награди ще има и за учители и читалищни дейци, които ще бъдат удостоени с отличията по решения на педагогическите колективи и настоятелствата на читалища в община Брезник.

Снимка: народно читалище “Просвещение-1870” – архив

Виж също...

Loading...