Земеделската служба на Трън ще остане в града, но ще се премести в друга сграда, поради необходимост от ремонт на полицията

Общинската служба по земеделие в град Трън няма да се слива с друга, но ще трябва да се премести от сградата, в която се помещава. Това е станало ясно след среща между областния управител на област Перник, кмета на община Трън и директора на Областна дирекция “Земеделие”-Перник.

Срещата се е провела на 19 май в сградата на областната управа и на нея се е дискутирало къде ще бъде преместена Общинската служба по земеделие в пограничния град. В момента тя се намира в сградата, предоставена на Районното полицейско управление и дели етаж заедно с партиен офис на общинската структура на БСП-Трън. Сградата е държавна собственост и се налага извършване на ремонт, за който трябва да се кандидатства, но при определени условия. На срещата между институциите на местно и областно ниво се е изяснило, че има проблем с комуникацията.

Първоначално е било предложено Службата по земеделие да се премести в помещение в бившия техникум по строителство в Трън. “Това, което достигнахме като заключение от срещата е, че утре, представители на Областната дирекция “Земеделие” ще посетят Трън. Има предложение за друго помещение, което не е в училището, друг обект на територията на Трън. Те ще направят оглед и ще видят дали всичко е наред и дали ще могат да се поместят вътре – и архива, и работните места. Надявам се, че след утрешния ден вече ще има резултат. От срещата стана ясно, че задължително трябва да има общинска служба на територията на Трън, така че никой не е разговарял за напускане на службата, тя ще си остане в Трън. В момента всички усилия са за намиране на помещение. Има няколко варианта, така че надявам се, че ще се достигне до консенсус”, каза пред Zapadno.com областният управител Кирил Стоев. На въпрос в какъв срок Общинската служба по земеделие в Трън трябва да се изнесе губернаторът каза: “Няма точно регламентиран срок. Идеята е да се изнесат колкото се може по-бързо, така че да може Полицията да кандидатства за възстановяване на самата сграда. Сградата трябва да остане само с ползвател полицията, за да могат да се отпуснат пари от министерството за ремонтни дейности на самата сграда. Покривът е много зле, а също и цялата сграда”, каза още Кирил Стоев и уточни, че сградата е държавна собственост, но е дадена за безвъзмездно ползване от полицейското управление.

В същото здание се помещава и офис на БСП-Трън. Председателят на общинската структура на партията Ташко Минков каза, че те са под наем в сградата и имат 10-годишен договор, от който 5 години вече са изтекли. “Още нямаме никаква официална информация. Все още никой не се е обърнал към нас официално с писмо или пък с предложение къде ще ни преместят. Така че още нищо не мога да ви кажа. И ние се чудим тук какво и как ще се случи. При нас е много трудно местенето – имаме стари каси, големи бюра и шкафове. Ако не ни предложат някаква добра алтернатива ще откажем да се преместим. Нека ни гонят. Трябва ни някакво адекватно помещение, което поне що-годе да отговаря”, коментира Ташко Минков пред репортер на Zapadno.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...