Третокласниците на Брезник слушаха стихове за гората, разгледаха дървесни видове и си тръгнаха с растения от открит урок в горския разсадник

Открит урок за деца се проведе в горски разсадник „Старият яз“ край Брезник, съобщиха за Zapadno.com от пресцентъра на Югозападното държавно предприятие.

Учениците от 3 “а” и 3 “б” клас на брезнишкото средно училище “Васил Левски” проведоха час на открито сред природата. Той се състоя в горски разсадник “Старият яз” край града. Събитието се реализира по идея Аниела Асенова, която е ръководител на клуба “Пътешественици из етнографията на Граово”, с любезното съдействие на “Държавно горско стопанство-Брезник”.

Урокът започна със стихове за гората в изпълнение на Милен Миланов. След това децата поднесоха цветя на паметника на заслужилия лесовъд, родом от брезнишкото село Режанци, инженер Стамен Димитров (1921 – 2006 година). Негова е заслугата за развитието на горското стопанство в България.

Децата, заедно с техните учители, имаха възможността да се запознаят отблизо с различните видове растения и дървесни видове, отглеждани в разсадника. Те посетиха още дендрариума и оранжерията за отглеждане на фиданки за залесяване и облагородяване. Техен домакин в обиколката бе Борислав Борисов, който е служител към “Държавно горско стопанство-Брезник”.

В края на заниманието учениците получиха тематични подаръци – коренчета от растението “Калина”, което да засадят в дворовете на своите домове.

Снимка: Югозападно държавно предприятие – пресцентър

Виж също...

Loading...