През месец април в Брезнишко са били наети 8 безработни лица и са заявени 5 работни места, а в Трънско наетите са двама и няма свободни позиции

Общо 172 са заявените свободни работни места за месец април 2022 година в региона, съобщиха за Zapadno.com от дирекция “Бюро по труда”-Перник.

Заявените свободни работни места през месец април в община Брезник са 5 и са за неквалифициран персонал. Безработните лица, които са постъпили на работа през същия месец са 8 и работят на първичния пазар на труда.

В община Трън през месец април няма заявени свободни работни места от работодатели. За същия месец две лица са постъпили на работа в пограничната община и работят на първичния пазар на труда.

От основните групи безработни лица в Брезнишко през месец април преобладават жените (112), на второ място са продължително безработните (52) и последни са тези до 29-годишна възраст (17). Статистиката за Трънско показва, че броят на жените без работа е 158, на продължително безработните е 147 и 34 са лицата до 29-годишна възраст, които не се трудят.

Виж също...

Loading...