Следващата стъпка към модернизирането на училището в Брезник е на път да се случи, но се търси фирма, на която Общината може да плати около 220 хиляди лева

Община Брезник търси фирма-изпълнител за изграждане на сградна газова инсталация на компресиран природен газ в сградата на брезнишкото средно училище “Васил Левски”. За дейностите, свързани с това изграждане, общинската администрация ще може да отпусне до 183 982 лева и 31 стотинки без ДДС или 220 778 лева и 77 стотинки с ДДС, видя Zapadno.com в обявена обществена поръчка.

Процедурата по възлагане на обществената поръчка е обявена в началото на месец май тази година. Дейностите, които фирма-изпълнител ще трябва да извърши в училището, ще се финансират от общинския бюджет. От обявлението научаваме още, че се предвижда подмяна на съществуващите два броя стоманени водогрейни котли, изграждане на площадка за декомпресиране на природен газ, сградна газова инсталация, горелки на промишлен газьол с газови горелки.

Миналата година Община Брезник обяви друга процедура, свързана с модернизирането на училищната сграда в града. Процедурата беше разделена на две обособени позиции – саниране, частичен вътрешен ремонт и ремонт на ниската част от покрива, както и изграждане на газова инсталация на природен газ. До крайния срок за отправяне на оферти за изграждане на газова инсталация, който беше 5 юли 2021 година, нито една фирма не беше подала документи. Това наложи прекратяване на обособената позиция в обществената поръчка.

Виж също...

Loading...