Акция антидрога в Брезнишко! Криминалисти разкриха лаборатория за отглеждане на канабис в село Брусник

Мини лаборатория за отглеждане на канабис е разкрита от пернишки криминалисти, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР-Перник.

Акцията е проведена на 20 май, от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при Областна дирекция на МВР-Перник и колегите им от Районно управление-Брезник. Полицаите проверили къща в брезнишкото село Брусник, обитавана от 44-годишен столичанин. В нея е намерен и иззет буркан, съдържащ зелено-кафява листна маса, реагирала на канабис при направения полеви тест.

Полицаите конфискували и незаконно притежавано ловно оръжие – малокалибрена пушка и 83 броя боеприпаси. При последвалите процесуално-следствени действия, в съседен имот е открита мини лаборатория за отглеждане на канабис. Иззети са 55 саксии с растения от рода на конопа. Помещението е било оборудвано със специално осветление, вентилация, поливна система и други приспособления за отглеждане на наркотичните растения. 44-годишният мъж, който е криминално проявен е задържан първо за до 24 часа с полицейска мярка, а впоследствие до 72 часа с прокурорско постановление. Предстои да му се иска постоянен арест.

Започнато е досъдебно производство под надзора на прокуратурата и работата продължава.

Снимка: Областна дирекция на МВР-Перник – пресцентър – архив

Виж също...

Loading...