Атракции и забавления на събора в Бегуновци: Стрелба с лък, конна езда, музикална програма с оркестър и състави и заря за местните и гости на селото

Богата и разнообразна програма подготвят за отбелязването на събора в брезнишкото село Бегуновци, съобщи за Zapadno.com кметският наместник на населеното място Станко Пергелов.

Традиционният землячески събор на Бегуновци се провежда на 29 май, но винаги предната вечер е тържествената програма по отбелязването му. На 28 май (събота) от 11:00 часа на стадиона в селото ще бъде дадено началото на футболна среща “Млади срещу стари”, която ще завърши с награди. В 19:00 часа на площада в селото ще стартира музикална програма. За бегуновчани и гости на селото ще свири оркестър “Перун” от Перник. Местни самодейци към народно читалище “Просвета-1922”, група от народно читалище “Христо Ботев-1928” в радомирското село Копаница и народната певица Лилия Станойкова също ще се включат в концертната програма. Програмата ще завърши със заря.

През двата празнични дни (28 и 29 май) в центъра на селото, край сградата на кметското наместничество и читалището, ще се провеждат стрелби с лък и конна езда за всички желаещи. Скарата и бирата също ще присъстват на площада като традиционен елемент за събора. Всички жители и гости на селото са добре дошли на събора.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...