Хр. Диков за випуск ‘1972 на брезнишката гимназия: Бяхме много сплотени, послушни и помагахме на по-възрастните

26 от 46 ученици от випуск ‘1972 на брезнишкото училище са с висше образование. Това каза по пернишкия телевизионен канал “Струма” Христоско Диков, който е един от завършилите випуска преди 50 години.

Този випуск на брезнишката гимназия е изпратил успешно завършили 46 ученици в 2 паралелки с двама класни ръководители – Аспарух Денков и Шишман Кузев. Част от абитуриентите от 1972 година спазват обещанието и си дават среща в двора на училището, което са завършили преди половин век. Те бяха и на отбелязването на 24 май в град Брезник.

На въпрос се различава неговият випуск от днешните зрелостници, Христоско Диков отговаря: “Бяхме сплотени, бяхме много послушни. В общи линии слушахме учители, директори и всички по-възрастни. Поздравявахме, когато ги срещахме. Помагахме на по-възрастните”, сподели той пред канал “Струма”.

При отбелязването на празника в Брезник среща си дадоха и учениците от клуб “Пътешественици из етнографията на Граово” със своя ръководител Аниела Асенова. Тази година те завършват училище. “Тези деца ги пускаме да излетят. Да са много здрави, да се сбъднат мечтите им и да продължават все така да бъдат патриоти. Да обичат Граово, граовското и да не забравят откъде са тръгнали”, каза Аниела Асенова пред камерата на пернишкия телевизионен канал.

Снимка: Ваня Иванова (Фотография)

Виж също...

Loading...