В град Брезник правят пленер по везба, плетене, рисуване и още изкуства и занаяти на открито

На 14 май в Регионален младежки RAISE център в Брезник момичетата от работилницата представиха своята дейност пред Лалка Илиева и Мария Чочева, съобщиха за Zapadno.com от организацията.

Бижутата, календарите, ключодържателите, магнитите и картичките с елементи на автентична българска шевица впечатлиха много двете столичанки. Самите те също се занимават с подобни занаяти. Лалка прави уникални бродирани изделия с красиви елементи от най-различни региони на България, а пък Мария рисува и прави авторски картички със собствен почерк, подходящи за всякакви празнични поводи.

Женската група имаше достатъчно време да обсъди различни подходи и техники на работа като и за гостите, и за местните обмяната на опит бе изключително ценна. Момичетата си размениха още ценни съвети относно материалите, с които работят и от къде могат да си ги набавят.

Най-любопитната част от срещата бе зараждането на идеята Младежкият център в Брезник да бъде домакин на съвместна инициатива под формата на пленер. Тя ще бъде свързана с везба, плетене, рисуване и още интересни изкуства и занаяти на открито за сръчни и не чак толкова сръчни младежи, които имат интерес.

Снимка: Регионален младежки RAISE център

Виж също...

Loading...