Новият път до “Пусто Гърло” е деформиран, от държавното горско стопанство ще го оправят – СНИМКИ

Незавършеният път до храм-кладенеца „Пусто Гърло“ над брезнишкото село Гърло вече е деформиран в отделни участъци, сигнализираха читатели на Zapadno.com.

Репортерска проверка на място попадна на коловози по черния път и бабуни по асфалта, който Община Брезник изгради още преди няколко години. Освен това в асфалта се открояват следи от тежка механизирана техника. Пътят не е завършен, тъй като част от него преминава през горски територии, които са държавна собственост. Процедури бавят ремонт на съществуващ участък, който е на държавата.

Кметът на община Брезник Васил Узунов каза, че общинското ръководство знае за проблема с деформирания път. “Сега отново трябва да го ремонтираме”, отсече кметът на журналистически въпрос.

Попитахме и директора на “Държавно горско стопанство-Брезник” инженер Петър Савев за коментар по темата. Той каза, че с конкретния случай се запознава от сайта. “В рамките на най-къс период ще изпратим техника на предприятието да заравни и оправи пътя, по който има коловози и е направен от Общината. Сега получавам сигнал и ще реагираме в най-кратък срок”, каза инженер Савев. Той уточни, че не е сигурен кой е развалил пътя, тъй като в района освен държавни горски територии, има земеделски производители и частни гори, които са прилежащи към пътя.

По време на интервюто директорът на “Държавно горско стопанство-Брезник” разбра, че камион с марката “Щайер” се е движил до територията на частни гори. Тежката машина е превозвала дървесина по пътя, когато времето е било дъждовно. “В интерес на обществото, в интерес на хората поемам ангажимента в най-кратък срок пътя да го направим”, добави още инженер Петър Савев.

Разгледайте снимки от състоянието на пътя в началото му от отсечката между селата Гърло и Муртинци:

Виж също...

Loading...