Преподавателят от Брезник Росица Ангелова: Ще издам нова книга, но сама, тъй като смятам, че съм длъжник на словото

Преподавателят от град Брезник Росица Ангелова има амбицията да издаде втора книга, която да достигне до читателите. Издаването е свързано с финансови средства, каквито брезничанката събира, за да успее да издаде своя труд, предаде репортер на Zapadno.com.

Росица Ангелова е от Брезник и е работила като преподавател. Учила е в местната брезнишка гимназия, към която изпитва сантимент. Завършила е висше образование по специалността “Българска филилогия”. През последните години вече не работи и има повече време за своето хоби – писането. Брезничанката пише стихове от малка. “От дете пиша. Още в училище учителката ми по български език и литература беше много доволна от мен”, сподели Росица Ангелова.

Преди 4 години издава първата си книга, която е със заглавие “Приказни думички”. Книгата събира кратки разкази, а илюстрациите в нея са изобразени от сестрата на Росица Ангелова – Вера Ангелова. “Всъщност първата книга, която смятах да издам е много по-интересна. Тя е свързана с моя роден град, със спомените на моите родители, които специално за мен бяха велики хора. Отношението ми към книгата съм получила в семейството, тъй като баща ми много обичаше да ни чете на мен, и на сестра ми. Обичаше да ни чете и да ни разказва случки от своя живот. Всичко това съм го побрала в една книга. Смятам да я посветя на моите родители, но те починаха. Затова реших тази книжка, която трябваше да излезе малко по-късно, нея да издам. Тази книжка я посветих на моите ученици”, каза Росица Ангелова. Брезничанката се е амбицирала да издаде книгата, която е искала първо да излезе от печат, но поради обстоятелствата все още не е отпечатана. “Първата книга, която смятах да издам, ще я издам по-нататък като втора. Тя е готова, но само трябва да се опитам малко финансово да се подкрепя. Понеже никога не търся някакво съдействие и някаква помощ. Аз сама си издавам, защото смятам, че на този свят никой на мен не ми е длъжник, аз съм длъжник на словото”, завърши с усмивка брезничанката.

Виж също...

Loading...