За Цвети от Брезник и пострадалите при катастрофата млади брезничани Общинският съвет отпуска еднократни помощи

Общинският съвет на Брезник проведе извънредно заседание. На него съветниците са взели решения за отпускане на еднократни финансови помощи на жители на община Брезник, научи Zapadno.com.

На извънредната сесия е решено да се отпуснат по 1 000 лева еднократни помощи за 3-годишнината Цвети Цанкова, която страда от бъбречно заболяване, на две от пострадалите при катастрофата на 23 май в Перник деца и за семейството на починалото след същото пътнотранспортно произшествие момиче. За четвъртото пострадало при катастрофата в Перник дете се отпускат 500 лева, тъй като неговите травми са по-леки.

Тези помощи се отпускат по предложение на общинския съветник Богиня Рабакова. След съгласуване съветниците са приели предложението, поясни за Zapadno.com председателят на Общински съвет-Брезник Иван Тинков.

Средствата се осигуряват от параграф 42-14 “обезщетения и помощи по решение на Общински съвет”. С пари от същия параграф на 27 май съветниците решиха да се отпусне еднократна финансова помощ на брезничанин, който има нужда от помощ.

Председателят на Общинския съвет Иван Тинков апелира към всички участници в движението по пътищата да бъдат внимателни и да си вземат поука от случилите се в региона тежки катастрофи.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...