Развитие на здравните услуги в Брезник: Медицински център с намерение да отвори лаборатория в бившата общинска болница

Общински съвет-Брезник прие решение, свързано с процедура по обявяване на публичен търг за отдаване под наем на част от обект, който е публична общинска собственост. Решението беше прието с 11 гласа “за” на провелото се в края на месец май редовно заседание, предаде репортер на Zapadno.com.

Чрез публичния търг трябва да се отдаде под наем помещение в сградата на бившата общинска болница в град Брезник. Помещението ще бъде предназначено за лаборатория, която медицински център “Цибалаб” – Перник има намерение да обособи в бившата болница. Помещението е включено в програмата за управление и разпореждане с общинска собственост за 2022 година.

Помещението се намира на първия етаж в сградата и е с обща площ 29,90 квадратни метра. Началната тръжна цена за търга ще е 17 лева и 4 стотинки, а отдаването под наем ще е за срок от 10 години. В комисията по провеждане на търга ще участва общинският съветник Добринка Дойчева.

По време на заседанието общинските съветници се обединиха около идеята лабораторията да работи по-често – няколко пъти в седмицата.

На провелото се заседание беше приета и друга докладна, свързана със здравните услуги. Във връзка с изработване на областна аптечна карта трябваше да бъде определен представител на Община Брезник за участие в областна комисия. Съветниците приеха този представител да бъде Румяна Кръстева, която е младши експерт по образование, култура, вероизповедания, спорт, туризъм, здравеопазване, социални и младежки дейности в администрацията.

Виж също...

Loading...