Сезонът на кърлежите е открит: Над 30 човека в Брезнишко и Трънско са потърсили спешна помощ след ухапвания от кръвосмучещи

Екипите на Центъра за спешна медицинска помощ в Перник са се отзовали на 263 повиквания през изминалата седмица, което е с 22 по-малко от предходната. Във филиалите на Центъра за спешна медицинска помощ в региона през седмицата са извършени 218 амбулаторни прегледа, което е с 21 повече от предходната седмица. Това информира директорът на Центъра за спешна медицинска помощ доктор Валери Симеонов, пише вестник “Съперник“.

“За мен е тревожен бротя на пациентите в региона, които са били ухапани от кърлежи през изминалата седмица и са потърсили лекарска помощ в нашите филиали. Броят им е 58. От тях 26 са в Брезник, 18 са в Радомир, в Земен – 9, в Трън – 5. По информация от нашите лекари, за два дни тази седмица, в радомирско е имало над 20 пациенти ухапани от кърлежи. Притеснението ми е да не се появи Лаймска болест, която е опасна, особено за хронично болните и възрастните хора”, коментира още директорът на Центъра за спешна медицинска помощ.

Снимка: pixabay.com

Виж също...

Loading...