Таланти от читалищата на град Брезник и село Слаковци забавляваха зрителите на международния фестивал “Шопски наниз” – СНИМКИ

Самодейци към народно читалище “Просвещение-1870” в град Брезник и народно читалище “Искра-1932” в село Слаковци участваха в 12-тото издание на международния фолклорен фестивал “Шопски наниз” в Костинброд, научи Zapadno.com.

Тази вечер се открива тридневният фестивал, който ще продължи до неделя вечерта. Участие в културното събитие ще вземат 80 състави от различни краища на страната и два от Сърбия. Сред участниците са и талантливите Цветелина, Милена Цветанова и Васил Андреев (Васко Бамбура) от читалището на Брезник и самодейците към читалището на Слаковци. От сцената на “Шопски наниз” те разчувстваха, разсмяха и зарадваха публиката и останалите участници.

Фестивалът се организира от Община Костинброд, народно читалище “Иван Вазов-1947”, народно читалище “Свети Свети Кирил и Методий-1890” и народно читалище “Заря-1914”.

Разгледайте снимки от представянето на самодейците от Брезник и Слаковци в тазгодишното издание на фестивала в Костинброд:

Снимки: Божидар Пантев

Виж също...

Loading...