Третокласници от брезнишката гимназия получиха свидетелствата си в библиотеката, засадиха и туя и приеха интересно предложение – СНИМКИ

Учениците от III клас на брезнишкото средно училище “Васил Левски” са получили свидетелствата си за завършване в библиотека към местното народно читалище “Просвещение-1870”, научи Zapadno.com.

По-рано днес третокласниците с класни ръководители Ваня Иванова и Милена Миленкова са гостували в библиотеката на читалището. Там те са били посрещнати от библиотекаря Емилия Първанова, местния краевед Аниела Асенова, Милен Миланов от Регионалния младежки център и Боби от горския разсадник “Старият яз” към “Държавно горско стопанство-Брезник”.

В детския отдел на библиотеката учениците са научили повече за учреждението, слушали са непопулярна поучителна приказка от Ханс Кристиан Андерсен, разказана от Милен Миланов и са получили свидетелствата си за завършване. Освен тях те са получили и шапки от младежкия център.

След прекараното време в библиотеката учениците са засадили кълбовидна туя край сградата на читалището. Грижи за храста ще полагат децата, а растението е дарено от “Държавно горско стопанство-Брезник”. Накрая Аниела Асенова е отправила предложение към децата с въпроса “Искате ли да бъдете моите пътешественици?” Децата се съгласили и сега те ще бъдат новото попълнение на училищния клуб “Пътешественици из етнографията на Граово” с ръководител Аниела Асенова.

Инициативата за получаване на свидетелствата в библиотеката е с цел интересът на учениците към книгите и четенето да се засили. Събитието се е провело по идея на Аниела Асенова, но с помощта на народно читалище “Просвещение-1870”, “Държавно горско стопанство-Брезник” и Регионалния младежки център в града. “Поздравления на всички, защото идеята може да си остане само идея, ако не се осъществи със съдействие. Аз само дадох идеята и просто всички откликнаха, за което много им благодаря”, каза Аниела Асенова.

Краят на получаването на свидетелствата е бил поставен с обща снимка, която учениците, класните ръководители и домакините са си направили пред засадената туя.

Разгледайте снимки от инициативата, провела в читалището на Брезник:

Снимки: Божидар Пантев

Виж също...

Loading...