Спортен празник на стадиона в село Банище: Десетки играха футбол и волейбол на благотворителния турнир за Стиви – СНИМКИ

В своеобразен спортен празник се превърна благотворителният турнир по мини футбол под надслов “Бъдеще за Стиви”, който се проведе на стадиона в брезнишкото село Банище. Турнирът се организира в подкрепа на Стивън Бориславов, който има родословни корени от Банище, предаде репортер на Zapadno.com.

Първите участници в турнира бяха детските отбори на “Миньор” (Перник) и “Ятак” (Големо Бучино). С много емоции и подкрепа от зрителите премина мачът между децата. Победителят във футболния двубой стана отборът от пернишкото село Големо Бучино. След присъждане на победата двата отбора се подредиха на терена, където единият от основните организатори Захари Крумов връчи медали и грамоти на участвалите тимове. Захари използва моментът, за да благодари на участниците и зрителите на стадиона. “Искам да ви благодаря за това, че дойдохте и станахте съпричастни с нашата кауза “Бъдеще за Стиви”. Искам да благодаря специално на треньорите на “Миньор” (Перник) и “Ятак” (Бучино), че уважиха моята покана и доведоха тия прекрасни деца, за да могат да открият тазгодишния събор съвместно с нашата благотворителна кампания, която правим. Поздравления за децата! Дечица искам да ви кажа, че вие сте нашето бъдеще. Пожелавам ви да сте живи и здрави, и занапред да ни радвате”, каза Захари Крумов.

Турнирът по мини футбол продължи с игра на още 6 отбора от село Банище и град Перник. По време на тяхната игра децата имаха възможност да се забавляват с Клоуна Бонбончо, който пристигна специално за благотворителния турнир. Повечето зрители наблюдаваха мачовете с мезе и разхлаждащи напитки в ръцете си, които се предлагаха от подсигурена за спортното събитие скара.

При скараджиите, както и край заниманията с Клоуна Бонбончо бяха поставени две дарителски кутии за набиране на дарения. Отделно таксите за участие в турнира, които се събираха, също отиват за каузата “Бъдеще за Стиви”. Имаше още два начина за подпомагане на момчето – чрез продажба на билети за участие в томбола с около 20 награди и организиран търг с наддаване за спортни артикули.

Организаторите на събитието се бяха погрижили за обособяването на място за паркиране на стадиона и до главния път за селото, както и за столове, чадъри, маси и други. За валирането на терена са помогнали хора от Земен, откъдето е бил докаран валяк. Около футболните мачове беше обособено игрище за волейбол, което събра любители на тази спортна дисциплина. Съдействие за турнира са оказали много хора от Банище, сред които и дядото на Стиви. Участие в турнира взеха около 80 човека, които играха благотворително футбол.

Турнирът е част от празничната програма по отбелязване на традиционния събор на Банище, която стартира в съботния следобед на площада на селото.

Разгледайте снимки от благотворителния футболен турнир, който събра много хора на стадиона в Банище:

Виж също...

Loading...