Ученичка от трънското училище се класира на второ място в регионалния етап на международен конкурс за детска рисунка – СНИМКИ

Рисунка на ученичка от трънското средно училище “Гео Милев” участва в международния конкурс “С очите си видях бедата“, предаде репортер на Zapadno.com.

За поредна година Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“-Перник организира традиционния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата“ за област Перник. Конкурсът е традиционна превантивна инициатива на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” при Министерство на вътрешните работи с партньорство на Министерство на образованието и науката, Националния дворец на децата и е под егидата на Секретариата на откритото частично споразумение за големите бедствия (EUR-OPA) към Съвета на Европа, поясниха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР-Перник.

Задачата на конкурса е децата и учениците да пресъздадат със средствата на изобразителното изкуство познанията си за бедствията, начините за защита и действията на съставните части на Единната спасителна система. Основната цел е да се предизвика интерес у тях към професията на пожарникаря и спасителя, желание за участие в доброволческа дейност и загриженост за опазване на околната среда.

Областният етап на международния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата“ приключи. В надпреварата със свои творби участваха 50 броя рисунки на деца и ученици. Съгласно регламента участниците бяха разпределени в три възрастови групи: 7 – 10 години; 11 – 13 години; 14 – 18 години. 12 броя от 50 творби се класираха на областно ниво и ще участват в националния етап на конкурса, който ще се проведе в Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ при МВР през месец юни тази година, добавиха още от пресцентъра на Областна дирекция на МВР-Перник.

Сред участниците, които са класирани е ученичката от училището в град Трън Диана Иванова. С нейната рисунка, на която е изобразила гасенето на сграда от служители на пожарната, е класирана на 2-ро място в облатния етап на конкурса.

Нейната рисунка, както и останалите на деца и ученици от област Перник, могат да бъдат разгледани в детската галерия на партера на Общински младежки дом-Перник до края на месец юни.

В публикацията са използвани снимки от Сашка Иванова и архива на Zapadno.com

Виж също...

Loading...