Детските танцови състави “Трънски ритми” и “Граовчета” са удостоени с награди от нациолния фестивал “Чичо Стоян”

Детските танцови състави към трънското народно читалище “Гюрга Пинджурова-1895” и брезнишкото сдружение “БрезиЯна” са отличени с награди от XXV-тото издание на националния детско-юношески фестивал „Чичо Стоян“, който се проведе през почивните дни в пернишкото село Дивотино, научи Zapadno.com.

Участие във фестивала взеха близо 500 участници от Брезник, Трън, Перник, Радомир, Дупница и София. Организатори на събитието са местното народно читалище “Чичо Стоян-1927″, кметството на село Дивотино и Община Перник.

Участията на децата и младежите са оценявани от жури с председател етнохореологът и фолклорист Милчо Георгиев и членове етномузикологът Верка Момчилова и етнологът Цветанка Манова.

В категорията “Танцови формации и колективи” за I-во място с плакет и диплом са удостоени детският танцов състав “Трънски ритми” към народно читалище “Гюрга Пинджурова-1895”. С награда за III-то място са удостоени танцьорите между 7 и 8 години от детски танцов състав “Граовчета” към брезнишкото сдружение “БрезиЯна”. Специален поощрителен диплом получават децата между 3 и 5 години от детския танцов състав “Граовчета”.

В колажа са използвани снимки от архива на Zapadno.com и Яна Кираджиева

Виж също...

Loading...