На събора в село Ноевци ще открият къта за отдих със скулптурата-сурвакар

С откриването на кът за отдих в центъра на брезнишкото село Ноевци ще стартира програмата по отбелязване на традиционния землячески събор, става ясно от покана на фондация “Бъдеще за Ноевци”.

Кметството, читалището и фондацията отправят покана към всички жители и гости на населеното място. Съборът ще се проведе на 11 юни (събота), като началото на официалната програма ще бъде поставено в 18 часа с откриване и освещаване на новоизградения кът за отдих до сградата на местното читалище. Само преди дни беше докарана скулптурата на сурвакар в Ноевци, която краси мястото за почивка. Прочетете още по темата в публикацията: Докараха в центъра на Ноевци скулптурата-сурвакар, предстоят довършителни дейности на къта за отдих.

Тържественото честване на събора ще продължи с фолклорно веселие, което ще започне в 19:00 часа. Музикалната програма ще бъде изпълнена от оркестър “Мелодия” със солисти Ина Димитрова и Енчо, както и танцов ансамбъл “Хоро”. След 21 часа в небето над Ноевци ще бъде пусната зрелищна заря за празника.

Виж също...

Loading...