В края на май по-малките магазини в област Перник са предлагали килограм захар по-евтино от големите търговски вериги

През периода 25 май – 1 юни 2022 година средната цена на едро на бяла кристална захар за страната се задържа на нивото от предходната седмица, докато тези на дребно и в двата типа наблюдавани търговски обекти бележат повишение, показва анализ на Министерство на земеделието.

В другите търговски обекти захарта се продава на цени от 1 лев и 80 стотинки за килограм в област Смолян до 2 лева и 70 стотинки за килограм във Варна, Видин и Враца. Покачването на стойностите във Варна, Перник и София с между 2,7 % и 5 % на седмична база води до леко увеличение на средната за страната цена на брашното в по-малките магазини с 0,4 %, до 2 лева и 35 стотинки за килограм.

През наблюдавания период цените на захарта в другите търговски обекти са средно с 19 стотинки за килограм по-високи от тези в големите супермаркети, като в Стара Загора разликата достига до 51 стотинки за килограм. Изключение правят областите София, Перник и Монтана, където цените на продукта в другите търговски обекти са в рамките на 3 стотинки за килограм – 10 стотинки за килограм под тези в големите търговски вериги.

Снимка: pixabay.com

Виж също...

Loading...