Стотици участници се качват на сцената на Бърдото за третото издание на “Видовденчета”, което ще премине с 6 часа музика, песни и други творчески заложби

Над 350 участници ще представят над 50 изпълнения в подготвяна 6-часова програма за третото издание на фестивала на детското творчество “Видовденчета”, съобщават организаторите на събитието.

Музика, песни, танци, стихотворения и други творчески изпълнения ще представят децата, които тази година ще се качат на сцената на хълма Бърдото над Брезник. “Те искат да покажат, да разкажат, да досътворят този свят, който ще наследят от нас и скоро ще са негови пълноправни владетели. Това което изискват от нас е просто – обич, грижа, свобода и защита! Това, което дават, е всичко – смисъл и бъдеще! И нека на 18-ти юни Брезник отново е техен. Защото те знаят и могат”, съобщиха още организаторите на “Видовденчета”.

Организатори са Училищно настоятелство “Васил Левски” с помощта на брезнишкото средно училище, Община Брезник, народно читалище “Просвещение-1870”, Общински исторически музей-Брезник, Държавно горско стопанство-Брезник и други, става ясно от правилник за провеждане и участие във фестивала.

Творческото събитие се подкрепя и от мината в Брезник чрез Договора за сътрудничество между “Асарел-Инвестмънт” и Община Брезник, както вече беше обявено от Общината в средата на месец април.

Снимка: Божидар Пантев (архив)

Виж също...

Loading...