Брезник се подготвя за Граовския събор “Видовден”, който ще се проведе в края на месеца, а до 17 юни се приемат заявки за участие

След двугодишно прекъсване на Граовския събор “Видовден” в град Брезник по начина, по който знаем, че се провежда, събитието отново ще се състои. По традиция съборът се провежда в края на месец юни, предаде репортер на Zapadno.com.

Акцентът по отбелязването на Граовския събор “Видовден” е автентичната фолклорна програма, в която участие взимат състави и индивидуални изпълнители от община Брезник, региона и различни краища на страната. Събитието ще се проведе на 24, 25 и 26 юни.

Работи се по подготовката за отбелязване на събора в Брезник и до 17 юни се приемат заявления за участие във фолклорната програма. Заявките се приемат в Община Брезник, която е организатор на Граовския събор. Автентичната фолклорна програма ще се проведе на 25 юни (събота) от 14:00 часа на площадката пред изложбена сграда “Военен клуб” към Общински исторически музей-Брезник.

По време на трите дни, в които ще се отбележи Граовският събор “Видовден”, движението за моторни превозни средства ще е временно преустановено в отсечката от улица “Жданов” до кръстовището на улиците “Георги Ив. Бунджулов” и “Ангел Коцелянов” (при Градската), поясни заместник-кметът на община Брезник Мария Добревска.

Очаквайте на страниците на Zapadno.com още подробности за предстоящото тазгодишно провеждане на Граовския събор “Видовден”.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...