Около 100 човека от читалища и училище в Брезнишко ще покажат творчеството си на регионалния етап за събора в Копривщица

Около 100 ще са участниците от община Брезник, които на 18 и 19 юни ще се включат в регионалния етап за област Перник на XII национален събор на народното творчество в Копривщица, предаде репортер на Zapadno.com.

В началото на тази седмица бе обявено, че през почивните дни над 700 участници от 5 общини в област Перник ще се включат в регионалния етап. Прочетете още по темата в публикацията: Над 700 талантливи хора от област Перник ще преминат през сцената на регионалния етап за събора в Копривщица. Близо 100 от тези участници ще са представители на 7 народни читалища от Брезнишко и гимназията в град Брезник.

На 18 и 19 юни на сцената на регионалния преглед ще се изявят самодейци от народно читалище “Просвещение-1870” в град Брезник, народно читалище “Граовска пробуда-1928” в село Велковци, народно читалище “Искра-1932” в село Слаковци, народно читалище “Пробуда-1931” в село Ноевци, народно читалище “Иво Войвода-1928” в село Долна Секирна, народно читалище “Светлина-1932” в село Сопица, народно читалище “Пробуда-1927” в село Кошарево и брезнишкото средно училище “Васил Левски”, което ще се включи с индивидуални изпълнения и едно групово.

Народният обичай “Вайдудула” (“Пеперуда”), извеждане на мома, игра “анка – ка” и друго творчество ще бъде показано на сцената на регионалния преглед за събора в Копривщица.

Снимка: Областна администрация-Перник

Виж също...

Loading...