На Граовския събор “Видовден” брезничани и гости на Брезник ще се веселят с Нелина, Здравко Мандаджиев и ансамбъл “Филип Кутев”

Известни музикални изпълнителни и ансамбъл с над 70-годишна история са поканени да веселят брезничани и гости на Брезник на Граовския събор “Видовден”, предаде репортер на Zapadno.com.

Граовският събор “Видовден” ще се проведе в края на месеца, а официалното му откриване е насрочено за 24 юни (петък) от 20:30 часа. Тогава пред брезнишкото народно читалище “Просвещение-1870” свои танцови изпълнения ще представи държавният фолклорен ансамбъл „Филип Кутев“. Ансамбълът е създаден през 1951 година в София. Негов основател и главен художествен ръководител е големият български композитор Филип Кутев.

На 25 юни (събота) от 20:00 часа концерт пред читалището ще изнесе народният певец Здравко Мандаджиев. Той е роден през 1982 година в Кърджали и има над 30-годишна музикална кариера. В началото на 90-те години на миналия век печели и първата си награда – златен медал от събора в Копривщица. Негови песни са издадени в четири самостоятелни албума.

Освен Здравко Мандаджиев в съботната вечер брезничани и гости на града ще се веселят и с изпълнения на певицата Нелина. Певицата е родена през 1971 година в Русе и започва своята музикална кариера в началото на 90-те години. Нейни хитове са събрани в 11 издадени самостоятелни албума.

Очаквайте на страниците на Zapadno.com още подробности за тазгодишното провеждане на Граовския събор “Видовден”.

В колажа са използвани кадри от “Пайнер HD”, “Пайнер Фолк” и снимка от архива нa Zapadno.com

Виж също...

Loading...