“Виво Монтана” ще свири на “От Трън по-убаво нема”, фестивалът ще се наблюдава от Международния съвет на организаторите на фестивали за фолклор и традиционни изкуства

16 групи с около 300 участника ще се включат в десетото издание на фестивала “От Трън по-убаво нема”, предаде репортер на Zapadno.com.

Крайният срок за записване за участие във фестивала беше 15 юни. Участниците, които ще се изявят на сцената на “От Трън по-убаво нема” са от различни региони на страната. Желаещи групи за участие има от Северна Македония, Гърция и други съседни държави, но няма да могат да се включат, поради пандемията от коронавируса, поясни за Zapadno.com основателят на фестивала и хореограф Йордан Станимиров.

Десетото издание на “От Трън по-убаво нема” ще се проведе на 18 юни (събота). Програмата ще стартира още в ранния следобед, когато духовият оркестър “Виво Монтана” ще започне да подгрява настроението на жители и гости на Трън. Техни изпълнения ще могат да се чуят от 14:00 часа. Час по-късно – в 15:00 часа, участници във фестивала ще започнат да засаждат или да обгрижват свои дървета във фестивалния парк на града. Около 15:45 часа ще стартира традиционното дефиле на участниците от фестивалния парк до центъра на Трън.

В 16:00 часа на сцената пред трънското читалище ще бъде открита концертната програма на фестивала. Участие в нея ще вземе и ансамбъл за народни песни и танци “Славей”. Техните изпълнения и на останалите ансамбли ще бъдат наблюдавани и оценявани от представители на неправителствената организация Международния съвет на организаторите на фестивали за фолклор и традиционни изкуства.

В края на програмата участници и зрители ще бъдат поздравени с изпълнения на вокален квартет “Славей”.

Кадър: “Планета Фолк”

Виж също...

Loading...