Зрелостниците в Брезник и Трън подредиха училищата си сред учебните заведения с най-много отлични оценки на матурата по български език и литература

Резултатите от първия държавен зрелостен изпит от средните училища в градовете Брезник и Трън са отлични. Това става ясно от интервю с Мария Стефанова от Регионално управление на образованието-Перник за пернишкия телевизионен канал “Струма“.

На държавния зрелостен изпит по български език и литература в област Перник са се явили общо 667 зрелостници. Анализът на Регионалното управление на образованието показва, че средният успех на зрелостниците в областта от матурата по български език и литература е добър. В процентно съотношение, спрямо броя на учениците с най-много отлични оценки на матурата по български език и литература са езиковата гимназия в Перник “Симеон Радев”, средните училища в Брезник и Трън, както и прирородоматематическата гимназия.

На втори държавен зрелостен изпит в област Перник са се явили 665 зрелостници. “Знаете, че тази година е първият випуск зрелостници, които се явяват по нови учебни програми по Закона за училищно и предучилищно образование. По нов начин формиране на скалата за оценяване и съответно форматът на самия изпит също е различен”, сподели Мария Стефанова от Регионалното управление на образованието.

Виж също...

Loading...