“Видовденчета” ще посрещат с работилници от Брезник, Трън и София, както и конна езда от ранчото в Бегуновци

Третото издание на фестивала на детското творчество “Видовденчета” ще посрещне участници и посетители с разнообразни по вид работилници, съобщиха организаторите.

Фестивалът ще се проведе на 18 юни на сцената на хълма Бърдото над град Брезник и ще стартира в 10:00 часа. Около сцената, през която се очаква да преминат над 350 участници, ще бъдат обособени творчески работилници. Традиционна работилница за творчество и декорация с естествени и природни материали ще отвори по време на фестивала. Освен нея тази година участие ще вземат “Бусинска сръчкотилница” от Трънско, Общински исторически музей-Брезник с ателие за рисуване на Видовденски мотиви, Регионалния младежки център от Брезник със занимания по везба, Ателие за стъклопис на клуба към 51-во средно училище „Елисавета Багряна“ от град София и работилница за работа с прежда, вълна и текстил.

Конната база от брезнишкото село Бегуновци също ще се включи във “Видовденчета” със своите коне, които ще могат да се погалят или яздят. “И една голяма изненада, която ще се опита да побере мечтите на всички участници, но затова – когато му дойде времето”, добавят още организаторите на събитието.

Организатори са Училищно настоятелство “Васил Левски” с помощта на брезнишкото средно училище, Община Брезник, народно читалище “Просвещение-1870”, Общински исторически музей-Брезник, Държавно горско стопанство-Брезник и други. Творческото събитие се подкрепя и от мината в Брезник чрез Договора за сътрудничество между “Асарел-Инвестмънт” и Община Брезник, както вече беше обявено от Общината в средата на месец април.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...