Грандиозна програма за събора на Сопица с участието на 6 състава и един оркестър, които ще веселят сопичани и гости на селото

6 състава и един оркестър ще забавляват жители и гости на брезнишкото село Сопица за традиционния събор, съобщиха от местното народно читалище “Светлина-1932” и кметското наместничество.

На 25 юни от 19:00 часа в центъра на Сопица ще стартира програма по отбелязването на земляческия събор. Участие в програмата ще вземат младежкия и детски танцов състав, певческата група и танцова формация “ШарениЯ” с художествен ръководител Кристиян Ивайлов към народно читалище “Светлина-1932”, детско-юношески фолклорен ансамбъл “Чудно оро” към сдружение “Дай бабо огънче” и Общински младежки дом-Перник, както и танцова формация “Приятели чрез танца” към сдружение “Дай бабо огънче” с художествен ръководител Йовчо Георгиев.

След представянето на съставите всеобщото веселие в Сопица ще продължи да се подгрява от пернишкия оркестър “Мелодия”. С настъпването на нощта небето над населеното място ще се оцвети от заря.

Виж също...

Loading...