Пътните полицаи в област Перник извършиха над 30 проверки, от които констатираха технически неизправности и други нарушения

Малко преди края на полицейската акция по линия на Roadpol в област Перник са проверени 34 товарни автомобила и са констатирани 5 нарушения. Акцията е насочена към контрол на товарни автомобили и автобуси и се провежда на територията на всички страни в Европейския съюз, включително и България, предаде репортер на Zapadno.com.

Акцията се провежда от 13 до 19 юни и се осъществява съвместно с Регионална дирекция „Автомобилна администрация“ и Инспекцията по труда. “От началото на годината е изпратен графикът за видовете специализирани полицейски операции, които ще бъдат провеждани на територията на страната. До момента на територията на областната дирекция са проверени 34 товарни автомобила, констатирани са 4 нарушения, петото в момента се констатира”, каза началникът на отдел “Охранителни полиция” към Областна дирекция на МВР-Перник комисар Йордан Дундаков.

Нарушенията, които са констатирани до момента в региона, са свързани с неизползване на колан от водач на товарен автомобил, използване на мобилен телефон по време на движение, технически неизправности и липсващ трудов договор на шофьор в кабината на превозното средство, което управлява. “В момента автомобилът, който е спрян за проверка се установява, че има два броя разкъсани протектори на водещи предни колела на втора ос”, сподели още комисар Йордан Дундаков. Той призова водачите на автобуси да предупреждават пътниците да използват обезопасителните колани в превозните средства. “В маршрутките също трябва да се използват коланите, макар и за кратките придвижвания – от спирка до спирка. Това е изключително важно за безопаността на пътуващите в автобусите и по-малките превозни средства”, каза още началникът на отдел “Охранителни полиция” към Областна дирекция на МВР-Перник.

Виж също...

Loading...