Мащабен проект в Брезнишко: Общината ще отпусне над 8 милиона лева за ремонт на пътя между Режанци и Ребро

Общо 7 165 097 лева и 15 стотинки без включен ДДС или 8 598 116 лева и 58 стотинки с ДДС е прогнозната стойност на обществена поръчка за ремонт на близо 10-километрова общинска пътна отсечка в Брезнишко, научи Zapadno.com.

Обществената поръчка е обявена от Община Брезник и се отнася за ремонт и рехабилитация на пътната отсечка от разклона за село Режанци до кръстовище в село Ребро. Дължината на отсечката е 9 километра и 387 метра. “Целта на проекта е възстановяване и подобряване транспортно-експлоатационните качества и носимоспособността на пътната настилка, пътното тяло и отводняването, с цел осигуряване условия за безопасност на движението, комфорт на пътуващите и удължаване експлоатационния живот на пътя”, гласи част от документацията на обществената поръчка.

В ремонта на пътя са предвидени дейности като направа на нова настилка, почистване и стабилизиране на съществуващите банкети, обновяване на пътните окопи, подобряване на съществуващата сигнализация и други.

Широчината на съществуващата настилка в отсечката е между 6 метра и 6 метра и половина извън населените места и между 6 и 7 метра в селата, през които преминава.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...